×
"Show Menu"

Isabel van Duijne

Welkom op mijn website! Ik ben Isabel van Duijne, kinderboekenschrijfster en illustrator. Ben je benieuwd naar mijn boeken en tekeningen? Blader dan gezellig door mijn webboek...

Home

Hoera ‘Lily maakt nieuwe vriendjes’ is uit!

19|09|2018 ‘Lily maakt nieuwe vriendjes’ is uit! De vierde in de reeks. (Thema kinderboekenweek 2018).
Zes kleuter-spannende voorleesverhalen over vriendschap en erbij horen. Ik vond het een prachtig onderwerp om over te schrijven. Ieder kind zal zich herkennen in de situaties of het zeker nog eens tegenkomen: Nieuwe vriendjes maken, helpen, spelen en delen, pesten en plagen, ruzie, geheimen en nog veer meer….
(Voorlezen 4 t/m 7 jaar; zelf lezen 8 jaar).

Na ieder verhaaltje staan vragen om een praatje te maken. Kinderen vinden het ontzettend leuk om vragen te beantwoorden als het over henzelf gaat. (Speel jij wel eens de baas? En je vriendje? Kun je allebei tegelijk de baas spelen?)

Ook hoef je je deze herfst en winter niet te vervelen, want er staan weer zes doe-ideeën in. (Hoe maak je een geheime tekening? of maak je eigen theater). Om het boek compleet te maken staan er ook nog eens twee vriendschapsrecepten in om samen met je vriendjes van te smikkelen.

Speciaal voor leerkrachten die het boek op school willen voorlezen is het mogelijk om van de tekeningen een pdf bestand te ontvangen zodat alle kinderen de plaatjes goed kunnen zien op het digibord. Stuur mij een mailtje (klik hier) en ik stuur je het bestand toe.

Bestel hier het boekje
‘Lily maakt nieuwe vriendjes’
ISBN 978 90 483 1629 8